8.4.09

Μεγάλες ροκ συναυλίες στην Ελλάδα.

Ιδού, σε φωτογραφίες, μερικές από τις κυριότερες συναυλίες ξένων συγκροτημάτων στην Ελλάδα, την δεκαετία του 80. Ξεχωριστη μνεία πρέπει να γίνει (σε κάποιο άλλο ποστ) για το επεισοδιακό Rοck in Athens Festival που έγινε στο Παναθηναικό στάδιο το 1985, με την συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων. Προσωπικά, από τις παρακάτω συναυλίες παρακολούθησα μόνο αυτή του Stevie Wonder στη Ν.Σμύρνη το 1989, από...μια ταράτσα δίπλα στο γήπεδο του Πανιωνίου. Θυμάμαι πολύ καλά, ότι είχα συγκλονιστεί από την φωνή του!...Μέχρι που ήρθε ο διαχειριστής και μας κατέβασε όλους κάτω....
Cure 30/5/89 Γήπεδο Ν. Φιλαδέλφειας

Pink Floyd 31/5/89 OAKA

Stevie Wonder 3/6/89 Γήπεδο Ν. Σμύρνης

Nick Cave 3/5/89 Club Ρόδον

Eric Clapton 30/1/84 Γήπεδο Σπόρτινγκ

Dire Straits 6/5/85 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Clash 23/7/85 Rock in Athens, Παναθηναικό στάδιο

Συναυλία Διεθνούς Αμνηστίας 3/10/88 ΟΑΚΑ

Rory Gallagher 10/9/81 Γήπεδο Ν. Φιλαδέλφειας

Police 31/3/80 Γήπεδο Σπόρτινγκ


Πηγή : Περιοδικό Ποπ και Ροκ.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com
A3IZEI........
DIADOSETO

The Gasbird Familly είπε...

Και επίσης να προσθέσουμε:Αυγουστος 1989 Tina Turner Ν.Φιλαδέλφεια,Bryan Adams 1987 ή 1988 Ριζούπολη (η 1η συναυλία).Εκπληκτικό πόστ!!!!Καλά να περνάς!! Κατά την άποψή μας best of the best Συναυλία Διεθνούς Αμνηστίας ...(10 ώρες σχεδόν)

Jordan είπε...

Καλως τον! Σωστος! Απ οτι θυμαμαι μου χες πει οτι ησουν παρων στην συναυλια που αναφερεις.τυχερακια!

Ανώνυμος είπε...

Κι μιας και μιλάμε τόσην ώρα για τον "Αργοχέρη" του αγγλικού blues-rock, σας ανακοινώνω ότι έρχεται σε πρώτη φάση για δύο βραδιές στην Άνω Μπαλάνα τον Αύγουστο, ενώ θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 2 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Δεν ξέρω αν θα υπάρξει support group για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του Κλάπτον τον Αύγουστο, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα την αυλαία να την ανοίξουν οι Socrates. Ενδεχομένως ο Γιάννης Σπάθας να ανταλλάξει κάποια σόλο από κοινού με τον Έρικ στο τέλος, αφήνοντας τις κιθάρες τους να μιλήσουν από μόνες τους. Ίσως οι δύο καλλιτέχνες δώσουν ξανά ραντεβού τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο.