18.2.09

Λαϊκή Τσικνοπέμπτη κατευθείαν από τα 80s!

Στο μπλογκ μου έχω αρκετές στιγμές νοσταλγίας και από καιρό είχα στο μυαλό μου να παρουσιάσω κάποια τραγούδια που παρόλο που πολλά από αυτά δεν γράφτηκαν στα 80s αλλά ακόμα και 20 ή 30 χρόνια πριν ξαναέγιναν επιτυχίες από μια παρέα από την Πάτρα που όμως δεν είχε κανέναν Πατρινό!



Για αυτούς διαβάζω στην ελληνική βέρσιον του wikipedia : Παρά τον τίτλο του. τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα. Μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Β. Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι). Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.



Ξεκίνησαν το 1981 από το νυχτερινό κέντρο Χάραμα που βρισκόταν στην Οβρυά, το οποίο υπάρχει και σήμερα σε άλλη περιοχή. Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Έδωσαν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά επανενώθηκε και συνεχίζει μέχρι σήμερα.



Ελπίζω να σας έφτιαξα το κέφι και παράλληλα να σας θύμισα και την αγαπημένη μας δεκαετία!!!



Πολλά Φιλιά!!

1 σχόλιο:

Creme Brulee είπε...

Χε χε χε...

έτσι γιατί η Πάτρα έχει αυτές τις μέρες και την τιμητική της μετρώντας αντίστροφα μέχρι την μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου!

Καλή τσικνοπέμπτη σε όλους
:)