19.4.08

Kickoff!!!


Τρελές εργατοώρες είχαν πέσει πάνω από αυτό το απίστευτο ποδοσφαιράκι-κόλλημα!
Ναι, για το "επιτραπέζιο" που όλοι θυμάστε, μιλάω...! Εκείνο το οποίο είχε πάντα και θεατές από πάνω του, και ουρές για το ποιος θα πρωτοπαίξει στα λεγόμενα "ουφάδικα"!

Το ποδοσφαιράκι αυτό δεν σου έδινε επιλογή: έπαιζες πάντοτε με τη Δανία. Αν θυμάμαι καλά -δεδομένου ότι είχε προκύψει από το Mundial 86 του Μεξικού- οι ομάδες που αντιμετώπιζες ήταν Σκωτία (μπλε), Ουρουγουάη (θαλασσί), Βραζιλία (κίτρινα), Αγγλία (άσπρα), Γαλλία (σκούρο μπλε), Αργεντινή (Θαλασσί) και στον τελικό την Δυτική Γερμανία (με τα άσπρα), με τον βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται: πρώτον, όσο πέρναγες ομάδες και δεύτερον, από όσα περισσότερα γκολ έβαζες στις πρώτες 2! Αν και πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια μου άρεσαν πολύ, νομίζω ότι το πλέον κλασικό αυτό ποδοσφαιράκι ήταν το αγαπημένο μου! Όπου -κλασικά- τα γκολ που μου άρεσαν πολυ ήταν αυτά που περίμενες κοντά στο κόρνερ ακίνητος, σου έκανε τάκλιν ο αμυντικός το οποίο απέφευγες με μια γρήγορη "όπισθεν", παράλληλη σέντρα και είτε ψαλίδι, είτε κεφαλιά, είτε διαγώνιο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή!

Και μην ξεχάσουμε βεβαίως, βεβαίως τα αλήστου μνήμης "διπλά" που έφταναν να γίνονται τουρνουά ολόκληρα!

Α, και φυσικά... έπαιρνε πενηντάρικο! :)

14 σχόλια:

geokalp είπε...

νομίζω η μεγαλύτερη επανάσταση που έφερε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι η οθόνη ήταν κάτω, κάτι που βοηθούσε ιδιαίτερα τόσο τους θεατές (που βασικά περίμεναν να παίξουν) όσο και το "διπλό"

απίστευτα διπλά!!

Jordan είπε...

Βοηθουσε και με το τασακι που ακουμπαγες πανω για τους καπνιστες!
Ενιοτε και τον φραπε!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κλασικό σύστημα.... μπαίνεις από δεξιά στο ημικύκλιο της περιοχής το κόβεις αριστερά και σουτάρεις!!!
Σίγουρο γκολ σε όλα τα παιχνίδια πλην του τελικού!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

το 50ρικο μήπως ήταν 20ρικο? λέω μήπως?!

Hades είπε...

Εικοσάρικο;
Χμμμμμ..........
Ίσως να μην έχεις άδικο. Βασικά θυμάμαι πως κάποια παιχνίδια ήταν ακριβά. Το Rastan Saga πχ με το οποίο είχαμε τρελο κόλημα ήταν στάνταρ 50ρικο. Βέβαια από την άλλη το RS είχε σκάσει μύτη περί τα τέλη της δεκαετίας νομίζω. Οπότε ίσως και να'ταν όντως 20ρικο το ποδοσφαιράκι και να μπερδεύω εγώ...

Εντωμεταξύ μιας και είπες για τον τελικό ξέρεις τι θυμήθηκα; Τη στάνταρ διαπίστωση όλων: ότι αποκλείεται στον τελικό να έπαιζες εναντίον 11 παικτών! Ναι, τρέχανε πολύ πιο γρήγορα οι γιορμανοί, αλλά ούτε 11 πρέπει να ήταν! :):):)

geokalp είπε...

συμφωνώ ότι μάλλον δεν ήταν 11 οι γερμανοί!!

Κώστας είπε...

20άρικο ήταν!
Τα 50ρικα θεσπίστηκαν στα μέσα του 90!!

Θεικό παιχνίδι.
Ακόμη αφιερώνω εργατοώρες σε αυτό!
Να ναι καλά τα ΜΑΜΕ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

βασικά μη σου πω ότι ήταν 10ρίκο!!! Θυμάμαι όταν στο δημοτικό πηγαίναμε στη ζούλα σε καφετέριες που είχαν ηλεκτρονικά θυμάμαι που με ενα πενηντάρικο έπαιζες 5 παιχνίδια!

geokalp είπε...

μη μου πειτε ότι τότε δεν είχατε τις περίφημες πετονιες, με τις οποίες "έγραφες" 20-30 credits και έπαιζες μέχρι να βαρεθείς;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

;-) εννοείτε!!!

Κώστας είπε...

Μετάλικα φωνάζαμε τα παλικάρια που τροφοδοτούσαν συνεχώς με κέρματα(μέταλο) τα ηλεκτρονικά...

Cybergoulion είπε...

Μη σου πώ ότι τότε που μεσουρανούσε το παιχνίδι, που δεν ήταν το kick off, αλλά το tehkan world cup, δεν πρέπει να υπήρχαν καν πενηντάρικα...

Ανώνυμος είπε...

YΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ;;;

Ανώνυμος είπε...

YΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ;;;